Прв избор за здравјето на Вашето дете
 
Децата се нашето најголемо богатство и секој родител се грижи неговото дете да ја добие најдобрата медицинска грижа во секое време.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ние сме

 

Ординација по педијатрија Д-р Светлана Смугреска

Педијатриската ординација на Д-р Светлана Смугреска обезбедува уникатни педијатриски здравствени услуги за деца од сите возрасти. Ние даваме и стручни медицински совети за здравјето, благосостојбата и развојот на вашето дете.
Педијатријата опфаќа целосна, професионална и блиска грижа за вашето дете, од раѓање до доцна адолесценција. Ова вклучува прегледи, навремено вакцинирање, грижа за интеркурентни медицински проблеми. Нашиот искусен медицински тим е во тек и во постојан контакт со најчестите патологии кај децата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

услуги

 

Што нудиме

Во ПЗУ Ординација по педијатрија Д-р Светлана Смугреска обезбедуваме сеопфатна и индивидуализирана грижа за целиот развој на детето, од раѓање до завршување на растот. Нашата медицинска услуги покриваат различни специјалности и пристап:
 
 
 
 
 
 
Консултации и дијагноза
 
 
 
 
Нашите специјалисти за педијатрија го анализираат секој случај, собираат анамнезата на детето и поставуваат дијагнози.
 
 
 
 
 
Прегледи и контроли
 
 
 
 
Педијатриската грижа се спроведува и на здрави деца со цел да се зајакнат превентивните мерки во текот на детството и во случај на болести. Поради тоа, следењето, контролата и прегледите од есенцијално значење во процесот на раст и развој на детето.
 
 
 
 
 
Медицински сертификати
 
 
 
 
Обезбедуваме лекарски уверенија за здрави и болни деца барани од училиштата и институциите, по повод спортски настани, патувања, посебни ситуации итн.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Што е

 

педијатрија

Детството, заедно со староста, е фаза која бара најголема медицинска помош за да се обезбеди нормален развој. Многу од специјалностите поврзани со педијатријата се наоѓаат и во општата и семејната медицина за возрасни. Сепак, посебните карактеристики на новороденчињата и децата бараат свои пристапи. Педијатријата влегува во игра токму тука, проучувајќи го и анализирајќи го растот и развојот на децата од раѓање до адолесценција и интервенирајќи за лекување на какви било заболувања или несакани случаи што може да се појават.
 
 
 
 
 

Уште нешто

 

за педијатријата

Педијатријата е гранка која обединува бројни специјалности, започнувајќи од внимание кон социјалното однесување и психичките состојби, до дијагноза и третман на абнормалности во функционирањето на органите. Ова се специјалностите вклучени во педијатријата: алергологија, антропометрија, кардиологија, дерматологија, ендокринологија, спирометрија, физиотерапија, гастроентерологија, генетика и Даунов синдром, хематологија, заразни болести, нефрологија, неонатологија, пневмологија, неврологија, општа дијагностика, нутриционизам, психологија, психијатрија, логопед и урологија.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Контакт

 

Контактирајте нè

*
 
*
 
*